Mákos-szilvalekváros pávaszem

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Mákos-szilvalekváros pávaszem

pavaszem.jpg

A tészta elkészítése:

3 db M-es tojást keverj el 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit stb.), majd keverj hozzá 200 g Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát minimum 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon , enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul felül lisztezve nyújtsd lappá.

A tészta kicsivel több, mint felét használtam a pávaszem elkészítéséhez, a maradékot pedig a csigákhoz (recept egy másik bejegyzésben).

Elkészítése:

A téglalappá nyújtott tésztát megkentem kicsit házi cukormentes ringlószilva lekvárral, majd a két szélére egy-egy csíkban házi cukormentes szilvalekvárt halmoztam. A tészta szélét visszahajtottam és rátekertem a lekváros részre. A köztes részre pedig a mákos tölteléket halmoztam ( 2 tojásfehérjét felvertem kb. 80 g por xilittel -de ez ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti, majd hozzáadtam kb. 150 g darált mákot, kis vanília esszenciát és egy bio citrom reszelt héját, a krém ne legyen túl folyós sem illetve túl száraz sem).
A tésztát lekentem tojássárgájával és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.

Recept forrása: Kiss Viktória

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »