Mákos-szilvalekváros pávaszem

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Mákos-szilvalekváros pávaszem

pavaszem.jpg

A tészta elkészítése:

3 db M-es tojást keverj el 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit stb.), majd keverj hozzá 200 g Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát minimum 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon , enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul felül lisztezve nyújtsd lappá.

A tészta kicsivel több, mint felét használtam a pávaszem elkészítéséhez, a maradékot pedig a csigákhoz (recept egy másik bejegyzésben).

Elkészítése:

A téglalappá nyújtott tésztát megkentem kicsit házi cukormentes ringlószilva lekvárral, majd a két szélére egy-egy csíkban házi cukormentes szilvalekvárt halmoztam. A tészta szélét visszahajtottam és rátekertem a lekváros részre. A köztes részre pedig a mákos tölteléket halmoztam ( 2 tojásfehérjét felvertem kb. 80 g por xilittel -de ez ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti, majd hozzáadtam kb. 150 g darált mákot, kis vanília esszenciát és egy bio citrom reszelt héját, a krém ne legyen túl folyós sem illetve túl száraz sem).
A tésztát lekentem tojássárgájával és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.

Recept forrása: Kiss Viktória

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »