Keményítő mentes pizzás csigák

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Ti készítettétek: Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók: 

Tészta hozzávalók:

Töltelék hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mérjük, elkeverjük. Turmixgépbe vagy botmixerpohárba mérjük a nyers késsel aprított cukkinit/tököt, tojást, növényi tejet, citromlét majd krémes folyékony egynemű állagúvá turmixoljuk.

A szárazakra öntjük és hozzáadjuk a zsiradékot. Egybekeverjük-gyúrjuk majd hideg helyen pihentetjük minimum fél órát (én egy éjjelre hűtőbe raktam, lefedve).

Szilikon lapon egy ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével. Nyeles kicsi szűrőbe tesszük a szórásra kimért lisztkeveréket, majd egyenletesen meghintjük a paradicsompürével megkent tésztát.

Szorosan feltekerjük – a lisztes szórásnak köszönhetően a paradicsompüré kevésbé akar majd kinyomódni – és kb. ujjnyi vastag karikákat vágunk, tapadásmentes sütőlapra helyezzük a csigákat. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben középső sínen 20-25 perc alatt sül meg. Rácson hűtjük.

 

Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett  lisztkeverék

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »