TÁRKONYOS RAGULEVES ÉDESBURGONYA FÁNKKAL
Tegnap valami tartalmasabb levesre vágytam, némi kis egyszerű kísérővel, ezért készült el ez az ebéd. A fánk ízesítésénél bátran lehet használni a fűszerezést, mert az édeskrumpli mindenből többet kíván, mint a hagyományos társa.
Hozzávalók:
a leveshez:
fél kg csirkemell
1 kisebb vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír
2 répa
1 fehérrépa
2-3 dl totu tej
5-8 dl húsleves (kocsonya remegős része volt most hozzá)
szárított tárkony
törött bors
só
az édesburgonya fánkhoz:
35 dkg fehér édesburgonya
18 dkg Éléskamra nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék*
5 dkg folyékony kókuszolaj
2 tojás
4 cl víz
2 cl citromlé
1-2 összezúzott fokhagyma
törött bors
só
a sütéshez:
bő zsiradék
a tálaláshoz:
paleo kefír (recept itt) (vagy sóval, törött borssal, citromlével ízesített Totukrém extra)
fokhagyma
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a kis kockára vágott pulykamellet. Fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott répát, fehérrépát. Felöntjük a totu tejjel és a húslével. Ízesítjük sóval, törött borssal, tárkonnyal és tárkonyecettel.addig főzzük, amíg a zöldségek puhává válnak. A fánkhoz a megtisztított édesburgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást, a vizet, a citromlét és a kókuszolajat habverővel homogénre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat. Végül belekeverjük a batáta reszeléket is. 20 percre hűtőbe tesszük. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából és forró, bő zsiradékban kisütjük. A leves mellé, fokhagymával ízesített paleo kefirrel kínáljuk.
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:
Válogass további termékeink közül is: