LIPCSEI KRÉMES
Ti készítettétek:
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Ez az a sütemény, amit gyermekkoromban, minden ünnepkor el kellett készíteni, mert annyira szerettem, és még most is… 🙂 így elkészítettem paleosan. 🙂
Elsőre bonyolultnak, vagy macerásnak tűnhet, de megéri elkészíteni! Akik ismerik, biztosan egyet értenek velem, hogy mennyei sütemény. Puha piskóta, 2 kakaós linzer és 2 puding réteg között, csokoládéval leöntve.
Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék a zacskón megadott recept szerint elkészítve. A tepsi mérete: 28X19 cm. A receptet itt találod: OMLÓS PISKTA ALAPRECEPT SZERINT KÉSZÜLT FINOMSÁGOK
Hozzávalók a linzerhez:
1 csomag Éléskamra Magliszt-menetes nyújtható tészta a zacskón megadott recept szerint elkészítve, a tésztához plusz hozzáadva 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor. A tésztát kétfelé osztva, 2 db 29X19 cm-s lapot sütünk. Sütési idő (egyenként) 180°C-n kb. 20 perc.
Krémhez:
2 csomag Bourbon vaníliás krémpuding por, 7 dl növényi tejben (mandulatejben) felfőzve, ízlés szerint édesítve. Langyosan hozzákeverve 3 evőkanál kókuszolaj, és ízlés szerint rum aroma, vagy sütő rum. Ez adja meg az ízét! Majd teljesen kihűteni.
Tetejére:
20 dkg paleo csokoládé
2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Az egyik linzerlapot a krém felével megkenjük, erre helyezzük a piskóta lapot, majd a krém másik fele, rá a másik linzer lap.
A csokoládét felolvasztjuk, majd amikor kihűlt, apránként hozzákeverjük a kókuszolajt és megkenjük vele a sütemény tetejét.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy az ízek összeérjenek és a linzer lapokat is átjárja a krém.
Szerintem az egyik legfinomabb sütemény! Nagyon örülök, hogy paleosan is ilyen egyszerű elkészíteni! 🙂
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:
https://glutenmenteslisztek.hu/eleskamra-Omlos-piskota-szenhidrat-csokkentett-lisztkeverek
Válogass további termékeink közül is: