Kovászos magvas kenyér sütőtökös padlizsánkrémmel

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Kovászos magvas kenyér sütőtökös padlizsánkrémmel

kovaszosmagvas.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa recept ötlete:

1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett lisztkeveréket 3 db M-s tojással, 100 g Éléskamra paleo kovásszal és 70 ml vízzel összegyúrtam és 1 éjszakát pihentettem letakarva.

Lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, formáztam.
3 helyen bevágva, tepsiben letakarva 1 órát pihentettem.
200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig, majd 180°C-on további 20 percig sütöttem.
Rácson kihűtöttem.

Sütőtökös padlizsánkrém: sült sütőtökpürét, (sütőben sült) tisztított padlizsánnal, ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával turmixoltam. (Arányok ízlés szerint!)
Retek mikrozölddel megszórva tálaltam.

Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:

https://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Sokmagvas-paleo-bagett-lisztkeverek

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »