Paleo-vegán keksztekercs

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Paleo-vegán keksztekercs

paleo-vegankeksztekercs.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:

Hozzávalóka kakaós részhez:
1 adag paleo-vegán kekszmorzsa Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverékből

25 g kakaópor
ízlés szerint, 1-3 ek diéta szerinti por édesítő
3 ek cukormentes baracklekvár
10 dkg kókuszzsír
ízlés szerint, rumaroma (elhagyható)
kókuszreszelék a nyújtáshoz

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűvös helyen pihentetjük.

Hozzávalók a fehér részhez:
1,5 dl növényi tej (kókusz)
2 ek Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék

80 g kókuszreszelék
3 ek kókusztejszín
70 g kókuszzsír
ízlés szerint édesítő

A növényi tejben elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, kókusztejszínt, kókuszzsírt, és ízlés szerint édesítjük.
Kókuszreszelékkel szórt felületen (sütőpapír), 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk a kakaós masszát (ha szükséges, 2 sütőpapír között). Ha túlhűtöttük és túl kemény lett, gyúrjuk át kicsit, ha túl lágy, akkor tegyük még hűtőbe.
A kinyújtott kakaós „tésztán” egyenletesen osszuk el a fehér tölteléket, majd szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével.
Forgassuk meg kókuszreszelékben, majd lefedve, minimum 2 órára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kekszmorzsa hozzávalói és elkészítése:
1csomag Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék

60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő
csipet vanília őrlemény
2 ek víz
30 g kókusztejszín
75 g kókuszolaj

A hozzávalókat gyúrd össze és két sütőpapír között nyújtsd ki 0,5 cm vastagra.
Tetszés szerinti formákkal szaggasd ki a tésztát, és 200°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süsd készre.
Rácson hűtsd ki.
Késes aprítóval vagy darálóval készíts morzsát.
Felhasználhatod keksztekercshez, kókuszgolyóhoz, sütés nélküli tortához stb.
A tészta összeállításánál fontos, hogy kókuszolajat használj. Attól is függ, hogy milyen gyorsan áll össze a tészta, hogy milyen hőmérsékletű kókusztejszínt használsz. Ha hűtött, hamar “megfagy” az olaj a tésztában, de a gyúrástól/kéz-melegtől gyúrható állagú lesz.
Szaggatáskor, ha szükséges, használj spatulát a felszedéshez.
Ízlés szerint fűszerezhető.

Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett lisztkeverék 175g (gluténmentes, paleo, cukormentes) – Éléskamra finoman reform
Gyermekkorunk kedvenc desszertje reform alapanyagokkal újragondolva. Gyorsan süthető, finom puha, mellékíz mentes édesség édesítőszer nélkül.

Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

https://glutenmenteslisztek.hu/eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentett-lisztkeverek

Éléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

https://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Szorasra-suritesre-hasznalhato-szenhidratcsokkentett.lisztkeverek

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »