Zsuzsa kolléganőnk felhalmozott rengeteg tojásfehérjét, és kitalálta, hogy csinál belőle egy finom diós sütit. A tetejét Éléskamra desszert kásával kente meg, és a végeredmény nagyon finom lett. Volt olyan kedves, hogy hozott belőle nekünk is, így volt szerencsénk megkóstolni. Ne hagyjátok ki!!!
Lisztmentes diós sütemény
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
200g darált dió vagy mogyoró
100g eritrit
1 csipet fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el felverni és ha már lágy hab állagot kapunk. Adjunk hozzá az eritritet kis adagokban, verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a
fahéjjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.
180 fokon előmelegített sütőben kb 15 percig süssük.
Krém:
A krémes desszert kását használtam. Ízesítettem vaníliával.
30 g Krémes desszert kását 20-30 g diéta szerinti édesítővel és kb. 1 dl növényi tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további 120 ml növényi tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült.
A tetejét kakaóporral szórtam meg.