Diós Süti Éléskamra Desszert kásával

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Zsuzsa kolléganőnk felhalmozott rengeteg tojásfehérjét, és kitalálta, hogy csinál belőle egy finom diós sütit. A tetejét Éléskamra desszert kásával kente meg, és a végeredmény nagyon finom lett. Volt olyan kedves, hogy hozott belőle nekünk is, így volt szerencsénk megkóstolni. Ne hagyjátok ki!!!

Lisztmentes diós sütemény

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje

200g darált dió vagy mogyoró

100g eritrit

1 csipet fahéj

1 csipet só

Elkészítés:

A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el felverni és ha már lágy hab állagot kapunk. Adjunk hozzá az eritritet kis adagokban, verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a

fahéjjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.

180 fokon előmelegített sütőben kb 15 percig süssük.

Krém:

A krémes desszert kását használtam. Ízesítettem vaníliával.

30 g Krémes desszert kását 20-30 g diéta szerinti édesítővel és kb. 1 dl növényi tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további 120 ml növényi tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült.

A tetejét kakaóporral szórtam meg.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »