Diós Süti Éléskamra Desszert kásával

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Zsuzsa kolléganőnk felhalmozott rengeteg tojásfehérjét, és kitalálta, hogy csinál belőle egy finom diós sütit. A tetejét Éléskamra desszert kásával kente meg, és a végeredmény nagyon finom lett. Volt olyan kedves, hogy hozott belőle nekünk is, így volt szerencsénk megkóstolni. Ne hagyjátok ki!!!

Lisztmentes diós sütemény

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje

200g darált dió vagy mogyoró

100g eritrit

1 csipet fahéj

1 csipet só

Elkészítés:

A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el felverni és ha már lágy hab állagot kapunk. Adjunk hozzá az eritritet kis adagokban, verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a

fahéjjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.

180 fokon előmelegített sütőben kb 15 percig süssük.

Krém:

A krémes desszert kását használtam. Ízesítettem vaníliával.

30 g Krémes desszert kását 20-30 g diéta szerinti édesítővel és kb. 1 dl növényi tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további 120 ml növényi tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült.

A tetejét kakaóporral szórtam meg.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »