Vékony tésztás olasz pizza tojás nélkül? Igen lehetséges, nézd csak mennyire gyors és egyszerű!
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes és csak 12 g szénhidrát / szelet
Hozzávalók:
Alaphoz:
1 csomag Éléskamra gluténmentes vékony tésztás olasz pizza lisztkeverék
140 g víz
5 evőkanál olívaolaj
Feltét: választható, nálam: -paradicsompüré -tonhal -paradicsom -olivabogyó
Elkészítés: A liszthez adjuk a vizet és az olívaolajat. Jól össze gyúrjuk, majd kinyújtjuk. Ha sütőpapíron sütjük akkor teljesen, ha serpenyőben készítitek, ahogy én: közepes méretig nyújtsátok, majd a serpenyőben a kezetek segítségével egyenletesen nyomkodjátok szét. Mehetnek a tésztára a feltétek, és 20 perc alatt alsó felső sütéssel készre sütjük. Jó étvágyat.
A férjem is imádta, úgyhogy nyugodtan készítsétek el a család “nem mentesen” étkező személyei számára is. Nem lesz csalódás!
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának 🙂