Debreczeni-Jerkovics Bogi rendszeresen elhalmoz minket jobbnál jobb receptekkel. Most sincs ez másképp és ha valaha is ízlett a piskótatekercs, akkor ezt egyenesen imádni fogod! 🙂 Köszönjük szépen a receptet!
Somlói Piskótatekercs 🍫🍯🥜
Vegán, gluténmentes, cukormentes-
Hozzávalók:
A piskótához:
150 g Éléskamra vegán kelt tészta és piskóta lisztkeverék
40 g darált dió
10 g holland kakaópor
5 g folyékony édesítőszer
1 kávéskanál rumaroma
200 g kókuszkrém
200 g cukormentes kókusztej
1 evőkanál almaecet
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
1 csomag Éléskamra vaníliás puding por
300 ml cukormentes kókusztej
1 evőkanál rumaroma
3-4 g folyékony édesítőszer
Csokis krém:
1/2 csomag Éléskamra kakaós puding por
100 ml cukormentes kókusztej
1/2 evőkanál rumaroma
2 g folyékony édesítőszer
Tetejére:
vegán habtejszín
darált dió+dió szemek
Elkészítés:
Kikeverjük a piskóta alapanyagait, majd 190-200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk 95%-ban kihűlni, majd óvatosan felcsavarjuk.
Megfőzzük külön a két pudingot, majd hagyjuk hűlni őket, viszont ügyeljünk rá, hogy 2-3 percenként keverjünk rajtuk egyet, hogy ne álljanak nagyon össze a krémek.
Kicsavarjuk a piskótát, egyenletesen megkenjük a vaníliás krémmel, majd újra felcsavarjuk. Hűtőbe helyezzük fél órát dermedni. Majd mehet a tetejére a kihűlt csokis krém, amit szépen egy spatulával eloszlatunk. Újabb fél órát pihentetjük a hűtőben. Végül megszórjuk dióval, díszítjük vegán habbal és dió darabokkal.
Jó étvágyat ! 👩🏼🍳