Somlói Piskótatekercs

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Debreczeni-Jerkovics Bogi rendszeresen elhalmoz minket jobbnál jobb receptekkel. Most sincs ez másképp és ha valaha is ízlett a piskótatekercs, akkor ezt egyenesen imádni fogod! 🙂 Köszönjük szépen a receptet!

Somlói Piskótatekercs 🍫🍯🥜

Vegán, gluténmentes, cukormentes- 

Hozzávalók:

A piskótához:

150 g Éléskamra vegán kelt tészta és piskóta lisztkeverék

40 g darált dió

10 g holland kakaópor

5 g folyékony édesítőszer 

1 kávéskanál rumaroma

200 g kókuszkrém

200 g cukormentes kókusztej

1 evőkanál almaecet

1/2 kávéskanál szódabikarbóna 

Vaníliás krém:

1 csomag Éléskamra vaníliás puding por

300 ml cukormentes kókusztej

1 evőkanál rumaroma

3-4 g folyékony édesítőszer

Csokis krém:

1/2 csomag Éléskamra kakaós puding por

100 ml cukormentes kókusztej

1/2 evőkanál rumaroma

2 g folyékony édesítőszer

Tetejére:

vegán habtejszín

darált dió+dió szemek

Elkészítés:

Kikeverjük a piskóta alapanyagait, majd 190-200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk 95%-ban kihűlni, majd óvatosan felcsavarjuk.

Megfőzzük külön a két pudingot, majd hagyjuk hűlni őket, viszont ügyeljünk rá, hogy 2-3 percenként keverjünk rajtuk egyet, hogy ne álljanak nagyon össze a krémek.

Kicsavarjuk a piskótát, egyenletesen megkenjük a vaníliás krémmel, majd újra felcsavarjuk. Hűtőbe helyezzük fél órát dermedni. Majd mehet a tetejére a kihűlt csokis krém, amit szépen egy spatulával eloszlatunk. Újabb fél órát pihentetjük a hűtőben. Végül megszórjuk dióval, díszítjük vegán habbal és dió darabokkal. 

Jó étvágyat ! 👩🏼‍🍳

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »