Trüffel golyók vegán módra

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Ha trüffelről van szó, azonnal egy lágy, krémes és roppant csábító ízvilág jut az eszünkbe! És most mindezt már vegánként is átélhetjük Bogi receptjének hála! 🙂

Vegán, cukormentes verzióban

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra vegán csokoládés puding

300 ml kókusztej

folyékony édesítőszer 

60 g torras étcsokoládé

60 g zsírszegény kakaópor

60-70 ml kókuszkrém

1-2 g vanília aroma 

Forgatáshoz:

darált dió+holland kakaó össze forgatva

Elkészítés: 

A pudingot kikeverjük a tejjel és édesítőszerrel, majd sűrűre főzzük. Hozzá adjuk a vanília aromát, majd az étcsokoládét is, hagyjuk elolvadni, majd kihűtjük.

A kókusztejszínt lehűtjük, majd édesítőszerrel habosodásig verjük. Ehhez forgatjuk a pudingot, majd hozzá szitáljuk a kakaóport és elkeverjük. Hagyjuk 2-3 órát a hűtőben dermedni, majd golyókat formázunk belőle. (Ha túl lágynak éreznénk mehet hozzá még egy kevés kakaópor, formázható kell, hogy legyen ! )

Bele hempergetjük a diós-kakaós keverékbe és el is készült.

Jó étvágyat! 👩🏼‍🍳

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának! 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »