Trüffel golyók vegán módra

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Ha trüffelről van szó, azonnal egy lágy, krémes és roppant csábító ízvilág jut az eszünkbe! És most mindezt már vegánként is átélhetjük Bogi receptjének hála! 🙂

Vegán, cukormentes verzióban

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra vegán csokoládés puding

300 ml kókusztej

folyékony édesítőszer 

60 g torras étcsokoládé

60 g zsírszegény kakaópor

60-70 ml kókuszkrém

1-2 g vanília aroma 

Forgatáshoz:

darált dió+holland kakaó össze forgatva

Elkészítés: 

A pudingot kikeverjük a tejjel és édesítőszerrel, majd sűrűre főzzük. Hozzá adjuk a vanília aromát, majd az étcsokoládét is, hagyjuk elolvadni, majd kihűtjük.

A kókusztejszínt lehűtjük, majd édesítőszerrel habosodásig verjük. Ehhez forgatjuk a pudingot, majd hozzá szitáljuk a kakaóport és elkeverjük. Hagyjuk 2-3 órát a hűtőben dermedni, majd golyókat formázunk belőle. (Ha túl lágynak éreznénk mehet hozzá még egy kevés kakaópor, formázható kell, hogy legyen ! )

Bele hempergetjük a diós-kakaós keverékbe és el is készült.

Jó étvágyat! 👩🏼‍🍳

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának! 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »