Ha trüffelről van szó, azonnal egy lágy, krémes és roppant csábító ízvilág jut az eszünkbe! És most mindezt már vegánként is átélhetjük Bogi receptjének hála! 🙂
Vegán, cukormentes verzióban
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra vegán csokoládés puding
300 ml kókusztej
folyékony édesítőszer
60 g torras étcsokoládé
60 g zsírszegény kakaópor
60-70 ml kókuszkrém
1-2 g vanília aroma
Forgatáshoz:
darált dió+holland kakaó össze forgatva
Elkészítés:
A pudingot kikeverjük a tejjel és édesítőszerrel, majd sűrűre főzzük. Hozzá adjuk a vanília aromát, majd az étcsokoládét is, hagyjuk elolvadni, majd kihűtjük.
A kókusztejszínt lehűtjük, majd édesítőszerrel habosodásig verjük. Ehhez forgatjuk a pudingot, majd hozzá szitáljuk a kakaóport és elkeverjük. Hagyjuk 2-3 órát a hűtőben dermedni, majd golyókat formázunk belőle. (Ha túl lágynak éreznénk mehet hozzá még egy kevés kakaópor, formázható kell, hogy legyen ! )
Bele hempergetjük a diós-kakaós keverékbe és el is készült.
Jó étvágyat! 👩🏼🍳
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának! 🙂