Kakaóscsiga a’ la Vegán

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Hogy is van a mondóka? “Csiga Biga gyere ki… kakaós a házad ide ki…” Ja nem is, mindegy inkább nézzétek meg, hogyan kell isteni finom vegán kakaóscsigákat készíteni! 🙂

Mutatom a vegán receptet:

250 g sárga csomagolású vegán Kelt sütik és piskóta lisztkeverék

70 g olvasztott (lágy, de nem folyós) növényi margarin

30 g cukor vagy 40 g eritrit vagy 10 g 4x édes

20 ml friss vagy 100%-os üveges citromlé

220 ml langyos növényi tej

4 g élesztő (el is hagyható, de ettől keltesebb lesz)

Töltelék lehetőségek:

ízlés szerint kész instant kakaópor, akinek nem szempont a cukormentesség

kb 10 dkg eritrit + 2 dkg kakaópor keveréke, vaníliával ízesítve

10 dkg kókuszvirág cukor + 2 dkg kakaópor keveréke, vaníliával (ezzel olyan állagú lesz, mint a rendes cukros töltelékes csiga, kicsit megolvad)

Kenéshez olvasztott margarin

Elkészítés:

Mindent beleteszel egy tálba, összedagasztod, hagyod 10 percet pihenni, ekkor még egyszer átgyúrod a tésztát. Kb 30 percre hűtőbe kell tenni, hogy a margarin szépen dermedjen és jól nyújtható tésztát kapj.

Amikor kiveszed a hűtőből, akkor fa vagy szilikon nyújtólapon, kis liszten gyúrd át kicsit. Nyújts egy olyan téglalapot, ami kb 4 mm vastag tésztából áll (alá-fölé lisztezéssel).

Kend le olvasztott margarinnal, erre szórd jó vastagon a tölteléket, mert ebből sosem elég. 🙂 Várj pár percet, hogy a margarin megolvassza kicsit, hogy könnyebb legyen tekerni, mert krémesebb lesz.

A tészta rövidebb felénél fogva szorosan tekerd fel, vágj 25 mm-es karikákat, rendezd el sütőpapíros tepsin.

20 perc kelesztés után légkeveréssel 15-17 perc alatt süsd készre.

Ha szeretnéd, hogy jó puha legyen, akkor amint kivetted a sütőből, kend le forró növényi tejjel a csigákat. Ne áztasd el, csak kend le, a forró tészta magába szívja a tejet. Ez az extra puhaság és a tovább frissesség titka. 🙂

Ezek a csigák közepes méretűek, kb 6 cm átmérővel.

Hát ennyi.

Fogyasszátok jó étvággyal! 🙂

Ezt a lisztet használtam: Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék

Köszönjük a receptet Liszi-Fekete Gabriellának! 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »