Szalagos fánk, cukormentes lekvárral

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Vegán, gluténmentes, cukormentes

Készüljetek Ti is a farsangra egy ilyen isteni mentes fánkkal! Érdemes időben beszerezni az alapanyagokat is hozzá. 

Egyszerűen tökéletes, ízre, állagra, tényleg olyan mint gyerekként! 

Hozzávalók 13 db-hoz:

200 g Éléskamra gluténmentes vegán házi kenyér liszt

2 ek.eritrit

1/2 gluténmemtes porélesztő 

15 g almaecet

2 kk.vanília aroma

200 ml cukormentes kókusztej

0,5-1 dl olívaolaj a kisütéshez

Ízesítéshez: cukormentes lekvár 

Elkészítés:

A liszttel alaposan elkeverjük az eritritet, valamint a porélesztőt. Ehhez hozzá öntjük a langyos kókusztej+ vanília aroma + almaecet elegyét.

A tésztát jól össze dolgozzuk. Majd lefedve az 50 fokos sütőben (vagy melegebb helyen), 15 percet kelesztjük. 

Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a fánokat. Majd mindegyik közepébe egy lyukat nyomunk. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. 

A fánkokat a lyukkal lefordítva az olajba helyezzük, majd egy fedővel lefedve hagyjuk aranybarnára sülni ettől lesz szép szalagos). Fedő nélkül megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.

Lecsepegtetjük róla a felesleges olajat, majd ízlés szerint lekvárral, poreritrittel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »