Vegán, gluténmentes, cukormentes
Készüljetek Ti is a farsangra egy ilyen isteni mentes fánkkal! Érdemes időben beszerezni az alapanyagokat is hozzá.
Egyszerűen tökéletes, ízre, állagra, tényleg olyan mint gyerekként!
Hozzávalók 13 db-hoz:
200 g Éléskamra gluténmentes vegán házi kenyér liszt
2 ek.eritrit
1/2 gluténmemtes porélesztő
15 g almaecet
2 kk.vanília aroma
200 ml cukormentes kókusztej
0,5-1 dl olívaolaj a kisütéshez
Ízesítéshez: cukormentes lekvár
Elkészítés:
A liszttel alaposan elkeverjük az eritritet, valamint a porélesztőt. Ehhez hozzá öntjük a langyos kókusztej+ vanília aroma + almaecet elegyét.
A tésztát jól össze dolgozzuk. Majd lefedve az 50 fokos sütőben (vagy melegebb helyen), 15 percet kelesztjük.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a fánokat. Majd mindegyik közepébe egy lyukat nyomunk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat.
A fánkokat a lyukkal lefordítva az olajba helyezzük, majd egy fedővel lefedve hagyjuk aranybarnára sülni ettől lesz szép szalagos). Fedő nélkül megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.
Lecsepegtetjük róla a felesleges olajat, majd ízlés szerint lekvárral, poreritrittel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának 🙂