Vegán lasagne roll

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Vegán, gluténmentes

Mindig vágytál egy jó vegán lasagne-ra? Akkor ne hagyd ki a következő receptet, garantáltan a kedvenced lesz!

Hozzávalók (3 adaghoz):

Ragu:

1/2 ek.olivaolaj

1/2 vöröshagyma

1 db répa 

1/2 nagyobb zeller gumó

1 szál újhagyma

fűszerek (mindegyikből egy csipet): fokhagyma granulátum, oregánó,bazsalikom, só, bors 

150 ml natúr paradicsom püré

/Természetesen húst, halat, tofut barmit tehettek még hozzá ha szeretnétek/

Tészta :

100 g Éléskamra házi fehér kenyér liszt

90 g víz

3 g só

Szószok:

Paradicsomos:

200 ml cukormentes paradicsom püré

1-1 kk.oregánó + bazsalikom

“Hamis besamell”:

100 ml cukormentes kókuszkrém

20 g vegán sajt 

1 csipet szerecsendió

1-1 csipet só,bors

A zöldségeket felvágjuk. Majd a fűszerek hozzáadásával elkezdjük az olajon lepirítani. Egy pici vízzel felönthetjük ha azt látjuk, hogy oda kapna. Ahogy elfőtték a vizet és elkezdtek puhulni a zöldségek felöntjük paradicsom pürével. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, majd utó fűszerezzük ha kell. 

A tészta alapanyagait össze gyúrjuk, majd 2 perc pihentetés után egyenletes téglalap formára nyújtjuk. 5-6 csíkra vágjuk (ahogy kijön), majd megkenjük a zöldség raguval. Egyesével felcsavarjuk a lasange csíkokat, majd egy jénai edénybe rakosgatjuk őket. 

Össze dolgozzuk a paradicsom szószt a fűszerekkel, valamint a kókusz krémet is a hamis besamelhez a megadott alapanyagokkal. 

Először paradicsom szósszal, majd a kókuszkrémes szósszal nyakon öntjük a lasange rollokat.  

220 fokon alsó felső sütéssel 30 perc alatt készre sütjük.

Petrezselyemmel, újhagymával megszórva tálalhatjuk.

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »