Vegán, gluténmentes
Mindig vágytál egy jó vegán lasagne-ra? Akkor ne hagyd ki a következő receptet, garantáltan a kedvenced lesz!
Hozzávalók (3 adaghoz):
Ragu:
1/2 ek.olivaolaj
1/2 vöröshagyma
1 db répa
1/2 nagyobb zeller gumó
1 szál újhagyma
fűszerek (mindegyikből egy csipet): fokhagyma granulátum, oregánó,bazsalikom, só, bors
150 ml natúr paradicsom püré
/Természetesen húst, halat, tofut barmit tehettek még hozzá ha szeretnétek/
Tészta :
100 g Éléskamra házi fehér kenyér liszt
90 g víz
3 g só
Szószok:
Paradicsomos:
200 ml cukormentes paradicsom püré
1-1 kk.oregánó + bazsalikom
“Hamis besamell”:
100 ml cukormentes kókuszkrém
20 g vegán sajt
1 csipet szerecsendió
1-1 csipet só,bors
A zöldségeket felvágjuk. Majd a fűszerek hozzáadásával elkezdjük az olajon lepirítani. Egy pici vízzel felönthetjük ha azt látjuk, hogy oda kapna. Ahogy elfőtték a vizet és elkezdtek puhulni a zöldségek felöntjük paradicsom pürével. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, majd utó fűszerezzük ha kell.
A tészta alapanyagait össze gyúrjuk, majd 2 perc pihentetés után egyenletes téglalap formára nyújtjuk. 5-6 csíkra vágjuk (ahogy kijön), majd megkenjük a zöldség raguval. Egyesével felcsavarjuk a lasange csíkokat, majd egy jénai edénybe rakosgatjuk őket.
Össze dolgozzuk a paradicsom szószt a fűszerekkel, valamint a kókusz krémet is a hamis besamelhez a megadott alapanyagokkal.
Először paradicsom szósszal, majd a kókuszkrémes szósszal nyakon öntjük a lasange rollokat.
220 fokon alsó felső sütéssel 30 perc alatt készre sütjük.
Petrezselyemmel, újhagymával megszórva tálalhatjuk.
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának 🙂