Gyros pitában

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Vegán,gluténmentes

A közkedvelt gyros vegán változatát mostantól Te is elkészítheted.

Hozzávalók (2 főre)

Pita:

100 g Éléskamra házi fehér kenyér liszt

2 g só

90 g víz

2 kk.almaecet

Gyros hús:

200 g hámozóval szeletelt zeller

fűszerezés:

1/2 kk mindegyikből: oregánó, fűszerpaprika, só,bors, fűszerkömény, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma granulátum, 3 szál babérlevél

2 ek.paradicsompüré

Zöldség:

90 g jégsaláta 

1 db paradicsom

Öntet:

30 g kókuszkrém

egy csipet: só, bors, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A salátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, majd hűtőbe rakjuk tálalásig.

A zeller “húst” előkészítjük. Leszeleteljük a zellert a sajt reszelő szeletelős felével, majd a megadott fűszerekkel és paradicsom pürével átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk össze érni az ízeket (A legjobb egy fél napot hűtőben pácolni.).

Közben össze állítjuk a pitát. A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzá adjuk az almaecetet, valamint a vizet, jól össze gyúrjuk. Majd a kapott tésztát két egyforma gombócra osztjuk. Ezeket hagyjuk pihenni 3-4 percet. Majd lisztezett felületen 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük olívaolajjal, vagy kókuszolaj spray-el.

Majd 13-15 perc alatt a 230 fokos sütőben alsó-felső sütéssel készre sütjük. 

Ahogy elkészült hagyjuk teljesen kihűlni. Közben lepirítjuk a gyros “husit”. Kikeverjük az öntetet. Majd neki láthatunk a pita összeállításának: levágjuk a pita tetejét, majd óvatosan végig vágjuk a belsejét, hogy tölthető legyen. Mehet bele: egy adag saláta, egy adag vegán husi, egy kis kókusz öntet.

Jó étvágyat.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »