Gyros pitában

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Vegán,gluténmentes

A közkedvelt gyros vegán változatát mostantól Te is elkészítheted.

Hozzávalók (2 főre)

Pita:

100 g Éléskamra házi fehér kenyér liszt

2 g só

90 g víz

2 kk.almaecet

Gyros hús:

200 g hámozóval szeletelt zeller

fűszerezés:

1/2 kk mindegyikből: oregánó, fűszerpaprika, só,bors, fűszerkömény, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma granulátum, 3 szál babérlevél

2 ek.paradicsompüré

Zöldség:

90 g jégsaláta 

1 db paradicsom

Öntet:

30 g kókuszkrém

egy csipet: só, bors, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A salátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, majd hűtőbe rakjuk tálalásig.

A zeller “húst” előkészítjük. Leszeleteljük a zellert a sajt reszelő szeletelős felével, majd a megadott fűszerekkel és paradicsom pürével átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk össze érni az ízeket (A legjobb egy fél napot hűtőben pácolni.).

Közben össze állítjuk a pitát. A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzá adjuk az almaecetet, valamint a vizet, jól össze gyúrjuk. Majd a kapott tésztát két egyforma gombócra osztjuk. Ezeket hagyjuk pihenni 3-4 percet. Majd lisztezett felületen 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük olívaolajjal, vagy kókuszolaj spray-el.

Majd 13-15 perc alatt a 230 fokos sütőben alsó-felső sütéssel készre sütjük. 

Ahogy elkészült hagyjuk teljesen kihűlni. Közben lepirítjuk a gyros “husit”. Kikeverjük az öntetet. Majd neki láthatunk a pita összeállításának: levágjuk a pita tetejét, majd óvatosan végig vágjuk a belsejét, hogy tölthető legyen. Mehet bele: egy adag saláta, egy adag vegán husi, egy kis kókusz öntet.

Jó étvágyat.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »