Citromkrémes pite

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Éléskamra Vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverékkel készítve.
A citromkrémhez az éléskamra paleo bourbon vaníliás desszert puding és tortakrémet használtam.

Készítsétek el Ti is!

Hozzávalók:
Vegán kelt sütik és piskóta liszt: 250g.
Narancs dzsem vagy bármilyen lekvár:50g.
Bourbon vaníliás desszert puding és tortakrém: 1 csomag.
Citrom frissen facsart lé: 2 DB.
Citrom reszelt héja: 1 DB.
Növényi margarin: 20g.
Növényi tejszínhab: 150ml.
Elkészítés:
A pite tésztát elkészítjük a leírás alapján. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk,
majd a sütőformát kikenjük olajjal és belehelyezzük. Amennyiben nincs pite
sütőforma, akkor tepsiben is elkészíthetjük. Megsütjük a leírtak alapján.
Amikor megsült kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a lekvárral. Elkészítjük a vaníliás krémet. Mivel sűrű krémet szeretnék
elérni, ezért összesen 250ml növényi tejet használok fel! A leírtak alapján
elkészítem és még melegen hozzákeverem a margarint a citromlevet és a reszelt
citromhéját is. A tejszínhabot felverem és a kihűlt krémhez keverem. Annyit
teszek félre a tejszínhabból ami a díszítéshez szükséges. Vékony citromkarikákkal
díszíthetjük.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Cukormentes

Sárgabaracklekváros fornetti

Az a bizonyos fornetti, a sárgabaracklekváros! Te is szeretted/szereted?  Ha igen, nem kell lemondanod róla érzékenységgel, vagy életmódváltás miatt sem.  Hozzávalók(25 db-hoz): 150 g Éléskamra

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Csokoládés brownie narancsos tejszínhabbal

Az édes íz kedvelőinek a kedvenc receptje lesz ez a csupacsokis brownie. Hozzávalók: Étcsokoládé: 130g. Növényi margarin: 130g. Tojás: 2db. Kakaópor: 20g. Éléskamra omlós piskóta

Megnézem »
Élesztő mentes

Dobostorta muffin

Hozzávalók: Éléskamra natúr proffin lisztkeverék: 1 csomag. Éléskamra vegán holland kakaós krémpuding és tortakrém: 1 csomag. Növényi tejszínhab: 2 evőkanál. Díszítéshez: Kristálycukor: 20g. Vaníliás cukor:

Megnézem »