Éléskamra Vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverékkel készítve.
A citromkrémhez az éléskamra paleo bourbon vaníliás desszert puding és tortakrémet használtam.
Készítsétek el Ti is!
Hozzávalók:
Vegán kelt sütik és piskóta liszt: 250g.
Narancs dzsem vagy bármilyen lekvár:50g.
Bourbon vaníliás desszert puding és tortakrém: 1 csomag.
Citrom frissen facsart lé: 2 DB.
Citrom reszelt héja: 1 DB.
Növényi margarin: 20g.
Növényi tejszínhab: 150ml.
Elkészítés:
A pite tésztát elkészítjük a leírás alapján. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk,
majd a sütőformát kikenjük olajjal és belehelyezzük. Amennyiben nincs pite
sütőforma, akkor tepsiben is elkészíthetjük. Megsütjük a leírtak alapján.
Amikor megsült kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a lekvárral. Elkészítjük a vaníliás krémet. Mivel sűrű krémet szeretnék
elérni, ezért összesen 250ml növényi tejet használok fel! A leírtak alapján
elkészítem és még melegen hozzákeverem a margarint a citromlevet és a reszelt
citromhéját is. A tejszínhabot felverem és a kihűlt krémhez keverem. Annyit
teszek félre a tejszínhabból ami a díszítéshez szükséges. Vékony citromkarikákkal
díszíthetjük.