Citromkrémes pite

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Éléskamra Vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverékkel készítve.
A citromkrémhez az éléskamra paleo bourbon vaníliás desszert puding és tortakrémet használtam.

Készítsétek el Ti is!

Hozzávalók:
Vegán kelt sütik és piskóta liszt: 250g.
Narancs dzsem vagy bármilyen lekvár:50g.
Bourbon vaníliás desszert puding és tortakrém: 1 csomag.
Citrom frissen facsart lé: 2 DB.
Citrom reszelt héja: 1 DB.
Növényi margarin: 20g.
Növényi tejszínhab: 150ml.
Elkészítés:
A pite tésztát elkészítjük a leírás alapján. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk,
majd a sütőformát kikenjük olajjal és belehelyezzük. Amennyiben nincs pite
sütőforma, akkor tepsiben is elkészíthetjük. Megsütjük a leírtak alapján.
Amikor megsült kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a lekvárral. Elkészítjük a vaníliás krémet. Mivel sűrű krémet szeretnék
elérni, ezért összesen 250ml növényi tejet használok fel! A leírtak alapján
elkészítem és még melegen hozzákeverem a margarint a citromlevet és a reszelt
citromhéját is. A tejszínhabot felverem és a kihűlt krémhez keverem. Annyit
teszek félre a tejszínhabból ami a díszítéshez szükséges. Vékony citromkarikákkal
díszíthetjük.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »