Éléskamra Vegán Pogácsa

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Éléskamra Vegán kelt sütik és Piskóta lisztből lehet pogácsát sütni? Nem viccelünk, lehet!

Hozzávalók:

250 g Vegan Kelt sütik és piskóta liszt

50 g rizsliszt (barna vagy fehér is jó)

3 g porélesztő

40 g margarin vagy vaj

8-10 g só

10 ml friss citromlé

40 g növényi vagy normál tejföl

220 ml langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat elkevertem, 10 perc pihentetés után lett megfelelően sűrű a tészta ahhoz, hogy átgyúrjam lisztes felületen. Nagyjából másfél centi vastagra nyújtottam a tésztát és 4 cm szaggatóval 20 db pogácsát készítettem. Bőven megszórtam sajttal. Ez lehet növényi is.

40 percet keltek a tepsin szaggatás után. Légkeveréssel 180 fokon 22-24 perc a sütési idő. Ez alatt szép magasra emelkednek.

Köszönjük Gabinak a receptet!

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »