Éléskamra Vegán kelt sütik és Piskóta lisztből lehet pogácsát sütni? Nem viccelünk, lehet!
Hozzávalók:
250 g Vegan Kelt sütik és piskóta liszt
50 g rizsliszt (barna vagy fehér is jó)
3 g porélesztő
40 g margarin vagy vaj
8-10 g só
10 ml friss citromlé
40 g növényi vagy normál tejföl
220 ml langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat elkevertem, 10 perc pihentetés után lett megfelelően sűrű a tészta ahhoz, hogy átgyúrjam lisztes felületen. Nagyjából másfél centi vastagra nyújtottam a tésztát és 4 cm szaggatóval 20 db pogácsát készítettem. Bőven megszórtam sajttal. Ez lehet növényi is.
40 percet keltek a tepsin szaggatás után. Légkeveréssel 180 fokon 22-24 perc a sütési idő. Ez alatt szép magasra emelkednek.
Köszönjük Gabinak a receptet!