Gluténmentesen, tojás és tejmentesen pofon egyszerűen is lehet zabkekszed otthon, tudtad?
Hozzávalók:
100 g Éléskamra Gluténmentes Zabpehely
100 g Éléskamra Vegán Palacsinta és keksz lisztkeverék
1 csipet só
2 g Éléskamra Foszfátmentes Borkő Sütőpor
1 g vanília (használhatsz folyékonyat is, nekem most vanília por volt itthon)
40 g kókuszvirág cukor – használhatsz bármi mást, ami diétádba illik, viszont a kókuszcukor ad egy finom ízt a keksznek. Ha eritritet használsz, adhatsz hozzá további fűszereket, pl fahéjat)
A száraz hozzávalókat keverd össze, majd adj hozzá:
100 g kókuszolajat (lehet növényi margarin is)
2 ek vegán tejet (én mandula tejet használtam)
Keverd össze, formázz kis gombócokat, lapítsd ki, és süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső sütéssel, 15 perc alatt.
Ha erős a sütőd, 10 perc után érdemes figyelni, nehogy megégjen.