Éléskamra Gluténmentes Vegán Zabkeksz

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Gluténmentesen, tojás és tejmentesen pofon egyszerűen is lehet zabkekszed otthon, tudtad?

Hozzávalók:

100 g Éléskamra Gluténmentes Zabpehely

100 g Éléskamra Vegán Palacsinta és keksz lisztkeverék

1 csipet só

2 g Éléskamra Foszfátmentes Borkő Sütőpor

1 g vanília (használhatsz folyékonyat is, nekem most vanília por volt itthon)

40 g kókuszvirág cukor – használhatsz bármi mást, ami diétádba illik, viszont a kókuszcukor ad egy finom ízt a keksznek. Ha eritritet használsz, adhatsz hozzá további fűszereket, pl fahéjat)

A száraz hozzávalókat keverd össze, majd adj hozzá:

100 g kókuszolajat (lehet növényi margarin is)

2 ek vegán tejet (én mandula tejet használtam)

Keverd össze, formázz kis gombócokat, lapítsd ki, és süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső sütéssel, 15 perc alatt.

Ha erős a sütőd, 10 perc után érdemes figyelni, nehogy megégjen.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »