Diós – mákos kifli (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Nagyon finom, pihe-puha kiflik.
Hozzávalók a tésztához:
(8 diós és 8 mákos)
- 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
- 230 ml víz
- 20 ml friss citromlé
- 40 g lágy kókuszzsír
- 5 g foszfátmentes sütőpor
- 40 g eritrit (vagy diéta szerinti édesítő)
Máktöltelék:
- 50 g darált mák
- kezeletlen fél citrom héja
- ízlés és diéta szerint édesítő
- közepes alma fele, reszelve
- 25 ml friss narancslé, vagy növényi tej(ha szükséges, még kevés növényi tej, ne legyen száraz a töltelék, de ne is tocsogjon)
Dió töltelék:
- 50 g darált dió
- kezeletlen fél citrom héja
- ízlés és diéta szerint édesítő
- közepes alma fele, reszelve
- 25 ml növényi tej ízlés szerint friss citromlé
- (ha szükséges még kevés növényi tej, ne legyen száraz a töltelék, de ne is tocsogjon)
Elkészítés:
A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze az eritrittel, majd alaposan keverd hozzá a száraz hozzávalókat. Pihented a tésztát hűvös helyen 30 percig. Keverd össze a máktöltelék hozzávalóit majd ugyan így a diótöltelék hozzávalóit is. A tésztát oszd 2 egyenlő részre.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki egyenként 0,5 cm vastag kör lappá.
A kör lapokat vágd 8 egyenlő része. A cikkekre tegyél 1 ek tölteléket, majd a szélesebb felétől kezdve, tekerd fel a tésztát, végül kunkorítsd be kiflik csücskeit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, enyhén kend le a kiflik tetejét kókuszolajjal (nagyon vékonyan).
A mákos kiflikre szórhatsz pici mákot, a diósokra pici darált diót. Így könnyen meglehet különböztetni sütés után is.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Ízlés szerint szórd meg por édesítővel.
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható itt:
Válogass további termékeink közül is: