
Rengeteg kérdést kaptunk Kenyérsütő géppel kapcsolatban, így beszereztünk egy gépet, és teszteltük, hogy milyen csodát tud tenni a Mi Éléskamra Vegán Házi fehér Gluténmentes kenyerünkkel.
Az általunk választott gépen van gluténmentes program is, és a kenyér héjának színét is be leeht állítani. (Mik vannak…)
Nézzük a számokat, sütési idő: 2:11 ebből sütés 1:00
Hogy helyezzük be a gépbe az összetevőket?
- Folyadékok alulra
- Lisztkeverék középre
- Élesztő a tetejére
Program indítása után megkezdődik a dagasztás kb 20 perc.
Miután abbahagyta, a tésztát kivettem, szilikonlapon cipó formára gyúrtam, s a tetejét kókuszzsírral kentem. (Ez nem tart egy- két percnél tovább)
Itt ki is vettem a dagasztó lapátokat a gépből.
Visszatettem a sütőbe a kelesztés folytatásához.
Mivel a program nem jelez a sütés megkezdése előtt, így időzítőt állítottam hogy a hátralévő egy óra előtt felnyissam és 4 helyen bevágjam.
A 400 g lisztkeverékből egy 699 g-os kenyér lett.
Köszönjük a receptet és a tesztet Zolinak 🙂
A kenyér a csomagoláson írt recept szerint készült.
Liszt beszerezhető itt:
https://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-glutenmentes-lisztkeverek
