Életmódváltás során 2 dolog biztosan felmerül az emberekben.
- Mi lesz az étrendemben a kenyér helyett?
- Pizza? Pizzát akkor már többé nem ehetek?
Gluténmentes paleo pizza lisztkeverékünk természetesen hatalmas segítség, de ha szeretsz kísérletezni, vagy hagyományos ízeket keresel, akkor ezt a pizzát mindenképpen próbáld ki.
Élékamra Vegán Házi fehér kenyér lisztkeverék lesz a segítségünkre abban, hogy egy puha szélű, ropogós aljú, isteni finom gluténmentes pizzát süssünk.
Hozzávalók:
200g Éléskamra vegán házi kenyér lisztkeverék
7 g szárított élesztő
390 ml langyos víz
20 ml frissen facsart citromlé
20 ml folyékony kókuszzsír
A liszt kivételéve minden összetevőt keverjünk össze. Amikor az élesztő is feloldódott, tegyük hozzá a folyadékhoz a lisztkeveréket, és alaposan dolgozzuk el.
Pihentesd a tésztát 15 percig, majd szilikon nyújtólapon nyújtsd ki.
Keleszd 35 percig meleg helyen, ízlés szerint tegyél rá paradicsom szószt, növényi sajtot, vagy amit csak szeretnél
Süsd készre 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton 25 percig.
Fogyókúrázók figyelmét felhívjuk, hogy ez a pizza nem szénhidrát csökkentett, 200 g lisztben 626 Kcal van, és 136,6 g szénhidrát, ezért javasoljuk, hogy fogyókúra esetén csak egy fél pizzát fogyassz el egy étkezésre.