A Mézeskalács kicsik és nagyok kedvence. Ha nem akarod a Paleo verziót, ait egyébként tojás nélkül is el lehet készíteni, akkor íme itt a Vegán.
Nemcsak Vegán, de gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes is.
Hozzávalók (1 tálcához):
- 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál gyömbér
- 70 g kókuszkrém
- 2 evőkanál eritrit
Máz:
- 2,5 kávéskanál tápióka keményítő
- 50 g poreritrit
- 1,5 kávéskanál citromlé
annyi kókuszkrém amennyit felvesz, hogy krémes legyen, de ne folyós
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, majd hozzá adjuk a krémet és az eritritet. Meggyúrjuk a tésztát, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Mézeskalácsokat szaggatunk belőle, majd alsó-felső sütéssel 7-8 perc alatt 190 fokon készre sütjük. A kihűlt mézeskalácsokat mázzal díszíthetjük. (Ehhez az összes hozzávalót simára keverjük és már dolgozhatunk is vele.)
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának.