Almás Krémes

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Vegán, gluténmentes, cukormentes finomság almával, igazi őszi téli süti.

Hozzávalók:

Piskóta alap:

•100 g Éléskamra kelt sütik és piskóta lisztkeverék

•50 g olivaolaj

•50 g víz

•100 g kókusztej

•50 g eritrit

•1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

•1 kávéskanál szódabikarbóna

•1 evőkanál almaecet

Alma:

•2-3 db zöldalma

Krém: Gluténmentes vanília puding, 3-4 g folyékony édesítőszer , 350 ml kókusztej

Elkészítés: A piskóta alapanyagait egy konyhai mérleg segítségével kimérjük egy keverő tálba, majd egy habverő segítségével egyenletesen kikeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. A szeletelt almákat a piskóta krém tetején eloszlatjuk. Így sütjük 200 fokon 30-35 percet (tűpróbáig!). Amíg ez sül elkészítjük a pudingot: a puding port kikeverjük a tejjel, az édesítőszerrel, majd sűrűsödésig főzzük. A kihűlt piskóta tetején eloszlatjuk, majd egy kicsit a hűtőben pihentetjük. Ezután szeletelhetjük. Jó étvágyat!

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának!

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »