Vegán, gluténmentes, cukormentes finomság almával, igazi őszi téli süti.
Hozzávalók:
Piskóta alap:
•100 g Éléskamra kelt sütik és piskóta lisztkeverék
•50 g olivaolaj
•50 g víz
•100 g kókusztej
•50 g eritrit
•1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
•1 kávéskanál szódabikarbóna
•1 evőkanál almaecet
Alma:
•2-3 db zöldalma
Krém: Gluténmentes vanília puding, 3-4 g folyékony édesítőszer , 350 ml kókusztej
Elkészítés: A piskóta alapanyagait egy konyhai mérleg segítségével kimérjük egy keverő tálba, majd egy habverő segítségével egyenletesen kikeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. A szeletelt almákat a piskóta krém tetején eloszlatjuk. Így sütjük 200 fokon 30-35 percet (tűpróbáig!). Amíg ez sül elkészítjük a pudingot: a puding port kikeverjük a tejjel, az édesítőszerrel, majd sűrűsödésig főzzük. A kihűlt piskóta tetején eloszlatjuk, majd egy kicsit a hűtőben pihentetjük. Ezután szeletelhetjük. Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának!