Itt a December, készítsetek finom hólabdákat a készülődés jegyében! 🙂
Vaníliával töltött hólabdák. ❄️🧁
Vegán, glutén-, cukormentesek
Alap:
200 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék
2-3 g vanília aroma vagy AllNutrition cukormentes krém
70 g darált dió
60 g eritrit
140 g vegan mascarpone
Töltelék:
1 csomag bourbon vaníliás Éléskamra gluténmentes pudingpor
200 ml cukormentes kókusztej
3-4 ml folyékony édesítőszer
A liszthez adjuk az eritritet, vanília aromát, valamint a darált diót és a mascarponét.
Jól össze dolgozzuk az alapot, majd kinyújtjuk, és egy kés segítségével fel osztjuk úgy, hogy egyforma kockákat kapjunk belőle.
Ezeknek a kockáknak a közepébe kanalazunk 1-1 kiskanálnyi sűrű puding krémet.
/Puding krém elkészítése: a pudingport kikeverjük az édesítőszerrel, valamint a tejjel, és sűrűsödésig főzzük. (Ragacsosabb sűrű krémet kell kapnunk.)/
Majd rá hajtjuk a krémre a sarkokat és nyerünk segítségével golyókat formázunk belőle.
Ezek a golyók mehetnek a 190 fokos sütőbe 20 percre.
Ahogy picit meghűltek, de még langyosak poreritritbe forgatjuk őket.
Jó étvágyat! 👩🏼🍳
Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának! 🙂