December & Hólabdák

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Itt a December, készítsetek finom hólabdákat a készülődés jegyében! 🙂

Vaníliával töltött hólabdák. ❄️🧁

Vegán, glutén-, cukormentesek

Alap:

200 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék

2-3 g vanília aroma vagy AllNutrition cukormentes krém

70 g darált dió

60 g eritrit

140 g vegan mascarpone

Töltelék:

1 csomag bourbon vaníliás Éléskamra gluténmentes pudingpor

200 ml cukormentes kókusztej

3-4 ml folyékony édesítőszer

A liszthez adjuk az eritritet, vanília aromát, valamint a darált diót és a mascarponét.

Jól össze dolgozzuk az alapot, majd kinyújtjuk, és egy kés segítségével fel osztjuk úgy, hogy egyforma kockákat kapjunk belőle.

Ezeknek a kockáknak a közepébe kanalazunk 1-1 kiskanálnyi sűrű puding krémet.

/Puding krém elkészítése: a pudingport kikeverjük az édesítőszerrel, valamint a tejjel, és sűrűsödésig főzzük. (Ragacsosabb sűrű krémet kell kapnunk.)/

Majd rá hajtjuk a krémre a sarkokat és nyerünk segítségével golyókat formázunk belőle. 

Ezek a golyók mehetnek a 190 fokos sütőbe 20 percre. 

Ahogy picit meghűltek, de még langyosak poreritritbe forgatjuk őket.

Jó étvágyat! 👩🏼‍🍳

Köszönjük a receptet Debreczeni-Jerkovics Boglárkának! 🙂

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »