Pizza? Olaszos tészta alappal? Nálunk sosem mondanak rá otthon nemet! Annyira egyedi a sütőtök miatt, hogy már csak ezért is irány a konyha! 🙂 Ízekre fel!
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
a tésztához:
18,5 dkg Paleolit Éléskamra Vékonytésztás Olasz Pizza Lisztkeverék
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a raguhoz:
20 dkg darált hús
20 dkg sütőtök
1 fej hagyma
5 dkg zsír (mindegy milyen)
3 dl natúr paradicsomlé
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
1 evőkanál apróra vágott friss oregano
1 evőkanál eritrit (vagy xilit)
törött bors
só
továbbá:
8 dkg éven túl érlelt cheddar
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a ragut, amihez a sütőtököt késes aprítóban apróra vágjuk.
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
Hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt, a paradicsomlét és az ízesítő anyagokat. Kis lángon puhára pároljuk.
A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a ragut. Megszórjuk a reszelt sajttal, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Köszönjük szépen a receptet 🙂
Forrás: