Sütőtökragus pizza

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Pizza? Olaszos tészta alappal? Nálunk sosem mondanak rá otthon nemet! Annyira egyedi a sütőtök miatt, hogy már csak ezért is irány a konyha! 🙂 Ízekre fel!

Szabó Anita receptje:

Hozzávalók:

a tésztához: 

18,5 dkg Paleolit Éléskamra Vékonytésztás Olasz Pizza Lisztkeverék

2 tojás

3 evőkanál víz

2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)

a forma kenéséhez: 

teáskanálnyi zsír

a raguhoz:

20 dkg darált hús

20 dkg sütőtök

1 fej hagyma

5 dkg zsír (mindegy milyen)

3 dl natúr paradicsomlé

1-2 gerezd összezúzott fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom

1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring

1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

1 evőkanál apróra vágott friss oregano

1 evőkanál eritrit (vagy xilit)

törött bors

továbbá:

8 dkg éven túl érlelt cheddar

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a ragut, amihez a sütőtököt késes aprítóban apróra vágjuk.

A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.

Hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt, a paradicsomlét és az ízesítő anyagokat. Kis lángon puhára pároljuk.  

A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a ragut. Megszórjuk a reszelt sajttal, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Köszönjük szépen a receptet 🙂

Forrás:

http://panitakedvencei.blogspot.com/2015/10/sutotokragus-pizza-paleo.html?q=s%C3%B3s+ny%C3%BAjthat%C3%B3

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »