Vegán lisztjeinket nem vegánok is használhatják, tojás hozzáadásával is lehet kísérletezni. Zsuzsa is így tett, ennek eredményét osztjuk most meg Veletek.
Hozzávalók:
300 g Éléskamra Vegán palacsinta és keksz gluténmentes lisztkeverék
1 Citrom reszelt héja
3 db Tojás
150 g Növényi margarin
50 g eritrit (vagy egyéb édesítő amit használsz)
1 csomag Vaníliás cukor
300 ml Növényi tej
1 csipet só
1 ek citromlé
3 csapott mokkáskanál foszfátmentes borkő sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a margarinnal, a
eritrittel, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük.
Beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a növényi tejet és a kipezsegtetett sütőport.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Óvatosan a masszába forgatjuk, és elkeverjük.
A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük kókusz zsírral és hagyjuk jól
felforrósodni. A sütő nagyságától függően 2-4 kanál masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.