Tej-,tojás-,glutén-,cukormentes
Ki ne szeretné a Kinder Bueno-t? Végre megérkezett a mentes recept hozzá, próbáld ki Te is!
Hozzávalók (18 cm-es torta formához):
Keksz alap:
100 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék + 5-6 g a nyújtáshoz
90 g sütőmargarin
50 g eritrit
Krém:
2 csomag Éléskamra vanília puding
550 ml cukormentes kókusztej
1 db vanília rúd kikapart magja
1 kk.vanília aroma
15 g zselatin 50 ml vízzel kikeverve
100 ml növényi habtejszín
Csokis réteg:
1/2 vaníliás alap
1 kk.zsírszegény kakaópor
2 ek.mogyoróvaj
1 ek.cukormentes kókusztej
Tetejére:
60 g étcsoki
40 g növényi tejszín
ízlés szerint folyékony édesítőszer (6-8 g)
A lisztet elkeverjük az eritrittel, majd a margarint hozzá morzsoljuk, és szépen eldolgozzuk. Ahogy elválik a tészta az edény faláról fóliába csomagolva 15 percre a hűtőbe helyezzük. Lisztezett felületen kinyújtjuk (a torta forma méretére), majd megszúrkáljuk. 180 fokos sütőben 25 percet sütjük. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.
A vanília pudingot az édesítőszerrel, vanília aromákkal sűrű állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A habtejszínt felverjük, hozzá öntjük a zselatint, majd szépen eldolgozzuk. A már kihűlt pudinghoz keverjük. Ezután a pudingot ketté osztjuk. A mogyorókrémet a holland kakaóporral, valamint a kókusztejjel kikeverjük. Ezt az egyik vaníliás krémhez dolgozzuk. Ha szükséges utó ízesítjük. Mehet az alap tetejére a vaníliás krém. Fél órát a hűtőben hagyjuk dermedni, majd mehet rá a csokis krém. 2 óra hűtőben való pihentetés után leöntjük étcsokival / az étcsokit a krém hozzáadásával vízgőz felett megolvasztjuk/. Ezt hagyjuk rá dermedni. Legjobb másnap, de pár óra elteltével már aznap is fogyasztható.
Jó étvágyat!