Vegán,glutén-,cukormentes
Hozzávalók (4 db kiflihez):
200 g Éléskamra vegán pogácsa liszt
7 g gluténmentes porélesztő
180 g cukormentes kókusztej
100 g konzerves kókuszkrém (Aldi, Lidl-ben kapható), vagy margarin
20 g almaecet
10 g folyékony édesítőszer
Kakaós részhez:
15 g kakaópor+ 5 g víz + 6 g édesítőszer
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük az élesztővel. Majd hozzá adjuk a langyos édesítőszeres kókusztejet, az almaecetet, valamint a kókuszkrémet. (Ha margarint használunk kókuszkrém helyett akkor először azt morzsoljuk el a élesztős lisztben.)
Jól össze gyúrjuk a tésztát, ketté osztjuk. Majd az egyik feléhez hozzá adjuk a kakaós krémet és bele dolgozzuk. Ha túl puha a tészta egy kis plusz liszttel dolgozzuk össze.
Ezután a sima és a kakaós tésztát is osszuk 4 részre. Rakjunk egymásra 1 sima valamint 1 kakaós tészta korongot, dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle kiflit. Kenjük meg kókuszkrémmel, majd vágdossuk be. 200 fokon alsó felső sütéssel 25 majd 180 fokon további 15 percig süssük.
Ahogy teljesen kihűlt fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat !