Egy igazi nyári desszert nem hiányozhat az Éléskamra konyhából sem. Csak ránézek, és eszembe jut az igazi vidéki lakodalom, ahol még a háziasszonyok sütötték a desszertet.
Hozzávalók a tésztához:
Eritrit:140g
Növényi margarin:100g
Tojássárgája:1db
Éléskamra sütőpor:1 mokkáskanál
Éléskamra Vegán palacsinta és keksz lisztkeverék:360g
Növényi tej:100ml
Hozzávalók a töltelékhez:
Kakaópor:2 evőkanál.
Növényi vaj:50g.
Eritrit porcukor: 50g.
Baracklekvár light:3 evőkanál.
Rum:20ml.
Díszítéshez:
Kiwi szörp: 2 evőkanál.
Málna szörp:2 evőkanál.
Eritrit:40g
Vaníliás cukor:1csomag.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 30percig piheni!
Majd kivesszük és 20g-os golyókat készítünk, sütőpapíros lemezre helyezzük. Légkeveréssel 180 fokon,10 percig sütjük.
Amikor kihűltek a golyók a belsejét kikaparjuk és félretesszük a töltelékhez.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük a golyókat. A két golyót összerakom és jöhet a díszítés.
Kis ecsettel a golyó egyik felét málnával festem.
A másik felét kivivel.
Majd vaníliás eritritbe forgatom.