Éléskamra Lagzis Barack

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Egy igazi nyári desszert nem hiányozhat az Éléskamra konyhából sem. Csak ránézek, és eszembe jut az igazi vidéki lakodalom, ahol még a háziasszonyok sütötték a desszertet.

Hozzávalók a tésztához:

Eritrit:140g

Növényi margarin:100g

Tojássárgája:1db

Éléskamra sütőpor:1 mokkáskanál

Éléskamra Vegán palacsinta és keksz lisztkeverék:360g

Növényi tej:100ml

Hozzávalók a töltelékhez:

Kakaópor:2 evőkanál.

Növényi vaj:50g.

Eritrit porcukor: 50g.

Baracklekvár light:3 evőkanál.

Rum:20ml.

Díszítéshez:

Kiwi szörp: 2 evőkanál.

Málna szörp:2 evőkanál.

Eritrit:40g

Vaníliás cukor:1csomag.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 30percig piheni!

Majd kivesszük és 20g-os golyókat készítünk, sütőpapíros lemezre helyezzük. Légkeveréssel 180 fokon,10 percig sütjük.

Amikor kihűltek a golyók a belsejét kikaparjuk és félretesszük a töltelékhez.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük a golyókat. A két golyót összerakom és jöhet a díszítés.

Kis ecsettel a golyó egyik felét málnával festem.

A másik felét kivivel.

Majd vaníliás eritritbe forgatom.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »