Rákóczi túrós pite

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Tészta:

Éléskamra Keltes élmény univerzális liszt

Éléskamra ropogós panírmorzsa lisztkeverék

Hozzávalók a töltelékhez:

Laktózmentes túró: 500g.

1 citrom héja.

2 db tojás.

Eritrit: 60g.

Vaníliás cukor: 2csomag.

Mazsola:10g. (elhagyható).

Hozzávalók a díszítéshez:

Tojásfehérje:4db.

Eritrit:50g.

Baracklekvár light:200g.

Elkészítés:

A keltes élmény lisztből alap tésztát készítünk. A pihentetés után nyújtjuk.

A piteformát kókusz olajjal kikenem és a tésztát belehelyezem. Villával megszurkáljuk és 180 fokon 10 percig sütjük.

A pitét megszórom panírmorzsával és megkenem baracklekvárral.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és belerakom.

Sütőbe tesszük 180 fokon 15 percig.

A tojások fehérjéből kemény habot verek az eritrittel.

Habzsák segítségével rácsokat készítünk a pitére és újra a sütőbe tesszük. 140 fokon 10 percig. A kész pitét díszítem és a rácsok közé baracklekvárt rakok.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »