Kemencében sült Kenyérlángos

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Lisztjeink többcélúan felhasználhatóak, ezért nem kell attól tartanod, hogy megunod a lángost, és megmarad a liszted. Vegán lángos lisztünkből például készíthetsz kenyér lángost. Egyébként ezt a finom lángost is lehetetlen megunni, de adunk még egy ötletet a lisztkeverék felhasználásához:

Hozzávalók:

250 g vegán lángos és fánk lisztkeverék

10 ml almaecet

5 g só

4 g élesztő

250 g langyos víz

Mérj ki 250 g lisztkeveréket, adj hozzá 10 ml almaecetet, 5 g sót, 250 ml langyos vizet, 4 g gluténmentes porélesztőt. Élesztő nélkül is készítheted. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 30 percet letakart tálban, ez alatt szépen megkel. Olajozott kézzel, sütőpapíron terítsd el a tésztát. Pakolj rá amit csak szeretnél. Nálunk tejfölös alapra ment póréhagyma, bacon, és reszelt sajt. Kivételesen kemencében sütöttük, de sütőben 180 fokon 30 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Csökkentett szénhidrát tartalom

Pudingos Zabos golyó

Nálam az idei nyertes, a tökéletes finomság. Bárhogy kombinálható, isteni, mégis pofon egyszerű desszert. Csak annyi a macera benne, hogy többször kell vele foglalkozni, mivel

Megnézem »
Csökkentett szénhidrát tartalom

Éléskamra Hókifli

Hozzávalók: Elkészítés: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 50 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd

Megnézem »