Két visszajelzést is kaptunk a vegán pihe puha pogácsával kapcsolatban, az egyik szerint a tészta töredezik, a mási szerint pedig tocsog a zsírbab.
Számomra egyébként ez az egyik legkönnyebben kezelhető lisztkeverék, csak összekeverem, pihentetem, és kész is, lehet sütni.
Kíváncsi voltam, hogy kevesebb zsiradékkal működik-e, és finom marad-e.
Jelentem, igen, és finom is, sőt, kipróbáltam air fryerben is, és tökéletes lett.
Hozzávalók:
250 g Éléskamra Gluténmentes pogácsa liszt
5 g Éléskamra gluténmentes porélesztőt
200 ml langyos növényi tej
75 g szobahőmérsékletű puha növényi margarin (lehet kókuszzsír is),
25 növényi tejföl
60 g növényi sajt a tésztába
Kb. 20 g növényi sajt a tetejére
Elkészítés: Keverj össze 250 g pogácsa lisztet és 5 g gluténmentes porélesztőt. Add hozzá a 200 ml langyos növényi tejet, 20 ml friss citromlevet vagy Almaecetet, 75 g szobahőmérsékletű puha növényi margarint (lehet kókuszzsír is), 25 növényi tejfölt, 60 g növényi sajtot a tésztába. Mindezt keverd alaposan össze és pihentesd 20 percet hideg helyen, hogy sűrűsödjen. A kész tésztát lisztezve nyújtsd el, kend le olvasztott zsiradékkal és hajtogasd egymásra minél több rétegben. Nyújtsd kb 15-20 mm vastagra a tésztát, vágd rácsosra a tetejét és 3 vagy 4 cm-es szaggatóval vágd ki a pogácsákat. A maradék tésztát gyúrd újra és ismételj, míg el nem fogy. A tepsire téve növényi zsiradékkal kend le, szórd meg növényi sajttal vagy magokkal. A tepsin keleszd készre 20 percig langyos, meleg helyen. Süsd készre alsó-felső módon 190 fokon 20-22 perc alatt.
Air fryerben 180 fokon 20 perc alatt sül meg.
