Íme egy olyan kakaós piskóta alap, amihez nem kell külön felverni a tojás sárgáját, és fehérjét, egyszerű elkészíteni, és isteni finom.
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Kakaós Muffin és Piskóta
- 2 db M-es tojás
- 80 g édesítőszer (4x édesből kb 20 grammot)
- 80 g növényi joghurtot/ tejszínt/ kókuszkrémet, – amit szeretsz vagy használsz
- 120 ml növényi tej
- lekvár
- dió
- csoki bevonó
Egy tálban keverj el 2 db M-es tojást, 80 g édesítőszert (4x édesből kb 20 grammot), 80 g növényi joghurtot/ tejszínt/ kókuszkrémet, – amit szeretsz vagy használsz, és 120 ml növényi tejet. Szórd rá a muffin keveréket és önts rá 50 g olvasztott kókuszzsírt. Alaposan keverd el, kb. 5 perc alatt be fog sűrűsödni egy habos, krémes tésztává. Lapos sütőformában 1 cm vastagon terüljön el, süsd készre 190 fokon alsó- felső fokozaton kb 15-20 perc alatt. Hűtsd ki. Kend meg lekvárral, szórd meg dióval, tekerd fel.
Ne aggódj, ha megreped, mert a csokimáz eltakarja. Kétlem, hogy marad majd belőle.