Gluténmentes Zabpelyhes golyó

Megosztás

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Ebben a desszertben az a jó, hogy akár 5 golyót is lehet készíteni, kis és nagy adag is egyaránt hamar elkészül. Az én kedvenc variációim: mogyoróvaj, datolya szirup, zabpehely, de nagyon szeretem a mandulás vaniliás zabgolyót is, és karácsony közeledtével mézeskalács fűszerkeverékkel, datolya sziruppal, és mogyoróvajjal is szívesen készítem.

Persze nagyon szeretem az aszaltszilvás, banános zabgolyót is, szóval próbáld ki mindehogy 🙂

A zabpelyhet kiöntjük egy tálba.

Hozzáadunk egy evőkanál mogyoróvajat, valamint az édesítést. Bátran fokozd az élvezeteket, és adj hozzá aszalványokat, csoki darabokat, magokat, gyümölcsöket, amit csak gondolsz.

Formázz kis golyókat, és olvasztottétcsokiba forgads.

Tedd hűtőbe, hogy dermedjen és másnap fogyaszd.

Hozzávalók

Szerezd be a szükséges hozzávalókat!

További receptek

Élesztő mentes

Diós kosárka

Ne hagyd ki ezt a könnyen elkészíthető, finom, diós süteményt! 🙂 Tészta: Éléskamra paleo édes nyújtható lisztkeverékből készült. Recept: A leírtak alapján készítettem. 10 db

Megnézem »
Cukormentes

Sajtos rúd 👨‍🍳

Vegán pogácsa lisztkeverékből isteni vegán pogácsát lehet készíteni, de tudtad, hogy variálható is, és ha számodra elfogadható a laktózmentes túró, margarin, akkor ezt a receptet

Megnézem »