Ebben a desszertben az a jó, hogy akár 5 golyót is lehet készíteni, kis és nagy adag is egyaránt hamar elkészül. Az én kedvenc variációim: mogyoróvaj, datolya szirup, zabpehely, de nagyon szeretem a mandulás vaniliás zabgolyót is, és karácsony közeledtével mézeskalács fűszerkeverékkel, datolya sziruppal, és mogyoróvajjal is szívesen készítem.
Persze nagyon szeretem az aszaltszilvás, banános zabgolyót is, szóval próbáld ki mindehogy 🙂
- Éléskamra Gluténmentes Zabpehely
- Mogyorókrém
- Édesítésnek bármi amit használsz, datolya szirup, cukormentes szirup, méz, bármi
- Csoki a bevonáshoz
A zabpelyhet kiöntjük egy tálba.
Hozzáadunk egy evőkanál mogyoróvajat, valamint az édesítést. Bátran fokozd az élvezeteket, és adj hozzá aszalványokat, csoki darabokat, magokat, gyümölcsöket, amit csak gondolsz.
Formázz kis golyókat, és olvasztottétcsokiba forgads.
Tedd hűtőbe, hogy dermedjen és másnap fogyaszd.