-Vegán-,glutén-,cukormentes-
Hozzávalók (8 szelethez):
Alap:
-100 g Éléskamra vegán kelt süti és piskóta liszt
-115 g cukormentes növényi tej
-1/2 evőkanál almaecet
-3 g Éléskamra Foszfátmentes sütőpor
-30 g kókuszzsír
-6 g folyékony édesítőszer
-3 g vanília aroma
Krém:
-150 g natúr tofu
-150 g fagyasztott vagy friss eper
-50 g cukormentes kókusztej (lehet egy picit többet is fel fog venni, legyen krémes, de ne folyós!)
-6 g folyékony édesítőszer
-3 g citromhéj
-1 kk.kardamom
-1-2 kk.vanília aroma
Tetejére:
áfonya öntet+friss gyümölcsök
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük. Ezután mehet hozzá minden folyékony hozzávaló. (A kókuszzsírt is olvasszuk meg, hogy folyékony legyen.)
Ahogy a piskótát össze kevertük mehet egy kisebb tepsibe, ahol elegyengetjük. Ne lepődjünk meg, levegő hatására könnyen elkezd össze állni, de ez a végterméken semmit sem változtat.
200 fokon 25 perc alatt also felső sütéssel készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése nagyon egyszerű, minden alapanyag mehet egy kutterba vagy egy turmixgépbe. Össze dolgozzuk, majd a kihűlt piskótánkon elegyengetjük.
Friss gyümölccsel, mentával díszíthetjük.