-Tej-,tojás-,glutén-,cukormentes
Hozzávalók(4 db-hoz):
-200 g Éléskamra házi fehér kenyér liszt
–1/2 csomag Éléskamra gluténmentes porélesztő
-180 g langyos kókusz tej
-4 g só
-olíva, vagy kókuszolaj a lekenéshez
Elkészítés:
A liszthez adjuk az élesztőt és a sót, majd jól össze forgatjuk. Hozzá öntjük a keverékhez a tejet és egy jól formázható tésztát gyúrunk belőle.Négy részre osztjuk, majd a formánkba nyomkodjuk. A @glutenmenteslisztek szilikon péksüti forma, nagyon jó kis találmány, én ezt használom, ajánlom beszerezni! ☺️
Lefújjuk kókusz olajjal, vagy olívaolajjal a bagetteket, majd 230 fokon 20 perc alatt készre sütjük őket.
EXTRA TIPP: formázás után le is lehet fagyasztani őket, így megkönnyítve a hétköznapokat. A fagyos bagetteket 20 perc helyett 27-30 percig kell sütni.